Biozwembad

 

Een biozwembad of biobad is een chloorarm zwembad op basis van hydrolyse. Tijdens het hydrolyseproces wordt water gespleten in OH- radicalen. Deze radicalen zullen 10 maal sterker oxideren dan chloor. Hierdoor verkrijgen we glashelder water met een minieme hoeveelheid aan chemicaliën. De ontwikkelaars van dit systeem omschrijven dit als "zwemmen in drinkbaar water". Huidirritaties, irritatie aan de ogen en onaangename chloorgeur komen dus niet langer voor!

Het hydrolyse PLUS systeem van Hoff heeft verder vele programeerbare poorten. Hierdoor kan jouw biobad volledig geautomatiseerd worden. Zo kunnen bijvoorbeeld de pomptijden efficiënt ingesteld worden en kunnen de vloeistoffen automatisch gedoseerd worden. Zelfs het backwashen van de glasparelfilter verloopt volledig automatisch. Verder zijn er nog enkele AAN/UIT functionaliteiten waardoor de zwembadverlichting, de tuinverlichting, het lamellendek, etc. op deze centrale controlekast aangesloten kunnen worden.

Om onze service te optimaliseren kunnen we de controlekast aansluiten op het netwerk. Hierdoor kunnen we jouw biobad mee opvolgen en waar nodig bijsturen. Zo trachten we onderhoudsvriendelijke baden af te leveren. 

Het hybride zwembad is voor zij die niet kunnen kiezen tussen de prachtige look van een zwemvijver en de properheid van een biozwembad. 

Bij het hybride zwembad wordt het filtersysteem van een biobad gecombineerd met een plantenfilter van een zwemvijver. Tijdens het zwemseizoen wordt het water gefilterd op basis van hydrolyse. 

Buiten het zwemseizoen zal het water enkel gefilterd worden door de plantenfilter. De plantenfilter is een regeneratiezone gevuld met lavasteen versterkt door een optimale combinatie van moerasplanten. Hierdoor hoeft het hybride bad in de winter niet afgedekt te worden met een winterzeil en geniet je het hele jaar door van jouw bad!