Helder water

Het verschil tussen een zwemvijver, biobad en hybride systeem

Helder water is een must

Een zwemvijver, een bio-zwembad of een hybride-bad. Niet elk zwemwater is van dezelfde kwaliteit en dat hoeft ook niet. Alles hangt af van waar jij als klant naar op zoek bent. Natuurlijk is helder water een must om te zwemmen. Daarom leggen we je het verschil even uit.

Zwemvijver

De techniek die bij een zwemvijver komt kijken is lichtjes anders dan bij een zwembad. Het water van een zwemvijver wordt namelijk gefilterd door een plantenzone. Het water van de zwemvijver is helder en zeker van voldoende kwaliteit om veilig in te zwemmen. Toch zal je af en toe met een beetje biofilm te maken krijgen. Een zwemvijver biedt dan ook de meest intense natuurlijke zwemervaring.
, Project te Balen
, Project te Balen

Chloorarm zwemmen

Een zwembad zonder chloorirritatie, vrijwel geen onderhoud en een superieure waterkwaliteit, dat hoeft geen droom te zijn. Het zwemwater van onze bio-zwembaden wordt volledig automatisch ontsmet via hydrolyse. In een biobad geniet je dus elke dag opnieuw van kristalhelder en zijdezacht zwemwater.

Hybride systeem

Een hybride systeem combineert de voordelen van een bio-zwembad met die van een zwemvijver. In de zomer sluit je het moerasgedeelte af van je zwembad. Zo krijg je een natuurlijk zwembad. Je kan je het zwemwater verwarmen en ontsmetten met hydrolyse zonder dat je last krijgt van algen of een biofilm. De moeraszone is op dat moment herleid tot een op zichzelf staande vijver.
Zelfs de implementatie van jetstreams en rolluiken zijn mogelijk.
, Project te Balen

Onze projecten

Van biobaden tot zwemvijvers en poolhouses, laat je snel inspireren door onze gerealiseerde projecten.

CONTACT

Jeroen Geentjens (techniek)

[email protected]

+32 499 19 76 39

Tom Dresselaerts (bouw)

[email protected]

+32 497 83 85 87

Grote Beekstraat 23
2340 Beerse
BTW BE 0717 658 062

© 2022 hoffprojecten.be | alle rechten voorbehouden | design door PSG Creative