Wat is een biobad

Zwem in chloorarm water

Is een biobad iets voor jou?

Vind je die chloorgeur, prikkende ogen en huidirritatie een domper tijdens een plezierige zwempartij? Dan is het antwoord op bovenstaande vraag volmondig ja! Iedereen weet hoe vervelend chloor kan zijn, zeker als je kleine kinderen hebt. Gelukkig heb je met een biobad niet per se chloor nodig om van gezond zwembadwater te genieten.

Hoff plaatst al jaar en dag chloorarme, geautomatiseerde biobaden. Wij zweren bij hydrolyse als de best mogelijke manier om je water te behandelen. Met kristalhelder, zijdezacht zwemwater van een superieure kwaliteit tot gevolg.

De voordelen van een biobad:

  • Kristalhelder, zijdezacht zwembadwater
  • Goede ontsmetting met een minimum aan chloor
  • Superieure waterkwaliteit
  • Aangenaam voor huid, neus en ogen
, Project te Balen

Hoe werkt hydrolyse?

Bij hydrolyse splijten we watermoleculen waardoor vrije radicalen vrijkomen. Deze radicalen vormen een zeer krachtige oxidant, die het water zeer efficiënt desinfecteert. Verder komen er geen schadelijke bijproducten vrij in het water, zoals bij het gebruik van chloor. Hierdoor kunnen we veilig en ecologisch verantwoord het water gaan ontsmetten.

Het proces is zo krachtig waardoor het water glashelder is en er een prachtige glinstering in het water ontstaat. Verder wordt tijdens het proces ook kalk verbrand. Hierdoor voelt het water zijdezacht aan. Kortom, een unieke zwemervaring in gezond, kristalhelder water.

, Project te Balen

Geautomatiseerd

Ons hydrolysesysteem loopt volautomatisch en is super onderhoudsarm. Ons systeem biedt de mogelijkheid om de complete waterbehandeling van je biobad over te nemen. Zelfs de pomp en het backwashen van de filter worden mee aangestuurd. Zo hoef jij je alleen maar bezig te houden met genieten. Handig toch!?

Ecologisch

Hydrolyse is een milieuvriendelijk alternatief voor chloor omdat je geen vervelende bijproducten hebt. Maar dat is niet de enige reden waarom we onze biobaden ecologisch noemen. Elk biobad wordt namelijk uitgerust met een zeer zuinige inverter warmtepomp die het water uitermate stil en efficiënt verwarmt. Een frequentiegestuurde zwembadpomp laat het toe om de watercirculatie op een lager pitje te zetten wanneer er niet gezwommen wordt waardoor je minder energie verbruikt. En dankzij onze afdekkingen met solarlamellen uit polycarbonaat gaan we heel wat waterverdamping tegen. Bovendien helpt deze rolluik om de warmte van het water op peil te houden waardoor je warmtepomp minder energie verbruikt.
Wist je dat je een rolluik uit polycarbonaat kan meenemen in de brandverzekering voor schade zoals hagel? Nog een reden om voor deze rolluiken te kiezen!
, Project te Balen

Onze projecten

Van biobaden tot zwemvijvers en poolhouses, laat je snel inspireren door onze gerealiseerde projecten.

CONTACT

Jeroen Geentjens (techniek)

[email protected]

+32 499 19 76 39

Tom Dresselaerts (bouw)

[email protected]

+32 497 83 85 87

Grote Beekstraat 23
2340 Beerse
BTW BE 0717 658 062

© 2022 hoffprojecten.be | alle rechten voorbehouden | design door PSG Creative